Training

Që nga lindja e markës Essse Caffè kemi zgjedhur jo vetëm që të prodhojmë dhe te shesim përzierje të një cilësie të lartë por dhe për të kuruar mënyrën e transformimit që bën baristi nga  kokrat e kafes në ekstrakte në atë që e quajmë ekspres Italian. Kjo shtyu që të krijohej në 2005 Qendra e formimit "La classe di Essse"një ambjent bashkëkohor, me klasa të pajisura me pajisje moderne për të krijuar kushte sa më komode të gjithë operatoreve që duan të mesojnë profesionin e baristit ose ta permiresojne atë. Kurset tona janë të organizuara në module dhe janë të ndara në katër fusha të specializimit : :Bota e Kafesë, Arti i Kafeteris, Certifikimi i Ekspresit Italian dhe Sipërmarje e Baristëve

CERTIFIKIMI I KURSEVE

Kurset e trajnimit ofrojnë programe specifike për çdo fushë të specializimit.   Në fund të secilit kurs, pjesëmarrësit marrin një certifikatë kualifikimi.   Pjesëmarrësit që plotësojnë të gjitha 7 modulet e zonës "Arti i Kafesë", i jepet certifikata e Ekspertit të Kafesë.   Ata që i kompletojnë 2 kurset e zonës "Ekspresi Italian i Certifikuar" janë dhënë certifikata e Specialisti i Ekspresit Italian . Së fundi, përfundimi i të gjitha kurseve në të gjitha fushat e specializimit shpërblehet me Certifikata Barist Profesionist.

PROFESORËT TANË

Vito Campanelli
Vito u trajnua në Institutin e Menaxhimit të Hoteleve dhe në hotelet dhe restorantet më të mira në Rivieren e Adriatikut në Itali. Ai menaxhoi një numër hotelesh, e fundit ishte "Oste del Castello" në Verucchio. Kafeja është një nga pasionet e tij të mëdha dhe ndihmoi në krijimin e Qendrës së Trajnimit "La Classe di Essse", ku ai është tani një mësues dhe një trajnues Personal i Essse Caffè.

Maurizio Barbi 
Maurizio mëson në fushën e Kafesë dhe Prodhimit, dhe është një shijues i njohur i kafesë. Ai u bashkua me Essse Caffè në vitin 1985, dhe sot është Menaxheri i Prodhimit dhe Sigurimit të Cilësisë

Barbara Chiassai
Barbara është një mësuese në zonën e kafesë, dhe gjithashtu jep mësim në Institutin Ndërkombëtar Prestigjioz të Shijes së Kafesë. Ajo u bashkua me Essse Caffè në vitin 1994 dhe fitoi përvojë të konsiderueshme në Departamenti e Cilësinë dhe Sigurisë, ku ajo merret me standardet ndërkombëtare të certifikimit.

Antonio Stoppa 
Diplomuar në një nga shkollat e menaxhimit të hoteleve, përgjegjës për furnizim e ushqimeve në hotelet dhe restorantet më të mira të Rivierës Romagnola. Sot punon me disa zyra shtetërore për trajnimin dhe prezantimin e studentve dhe të rriturve në botën e punës. 

Questo sito raccoglie dati statistici anonimi sulla navigazione, mediante cookie installati da terze parti autorizzate, rispettando la privacy dei tuoi dati personali e secondo le norme previste dalla legge. Continuando a navigare su questo sito, cliccando sui link al suo interno, accetti il servizio e gli stessi cookie. Per saperne di più e per la gestione di tali cookies, clicca qui.
Per nascondere questo messaggio clicca qui.